Kritiek op Weiler: Als je hem niet opstelt, mankeer je iets

Kritiek op Weiler: "Als je hem niet opstelt, mankeer je iets"

12-04-2017 07:50
5

Anderlecht staat eerste in de Jupiler Pro League en speelt donderdag de kwartfinale van de Europa League tegen Manchester United. Maar toch is er nog steeds kritiek op trainer René Weiler en de keuzes die hij maakt. Legende Jef Jurion is de laatste in het rijtje.

--> HIGH ODDS! RSCA kan Man Utd niet afstoppen: 4,20 keer je inzet!

"Hij moet durven om de spelers die hij zélf haalde op de bank te zetten, want Acheampongke moet áltijd spelen", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Of hij nu goed of slecht is, de tegenstander is zó bang van zijn snelheid dat ze altijd twee mannetjes in zijn buurt houden. Ge speelt zo tegen tien, hé! Zijn stommiteiten moet je er dan maar bijnemen, zijn centers in de tribune bijvoorbeeld."

Jurion weet niet van ophouden. "Een trainer die Acheampong niet opstelt, mankeert iets. 'De Messi van Ghana', dat zegt toch genoeg? Ik heb Herman Van Holsbeeck daarvoor gebeld, hé. Ik heb gezegd: 'Zijde gij zot om hem te laten gaan?' Wat hij antwoordde? ''t is den trainer, hé, Jef, wij kunnen daar niets aan doen.' Maar als die trainer mis is?"

Nochtans zou het in januari juist Weiler geweest zijn die een transfer van Acheampong tegenhield. De Zwitser erkent de kwaliteiten van de pijlsnelle Ghanees, maar vindt dat hij zijn verdedigende taken te veel verwaarloost.