Moet Anderlecht beginnen vrezen? 'Buitenlandse topclub aast op Weiler'

Moet Anderlecht beginnen vrezen? 'Buitenlandse topclub aast op Weiler'

11-04-2017 19:10
3

René Weiler werd vorige zomer aangesteld als opvolger van Besnik Hasi bij RSC Anderlecht. De Zwitser kreeg tijdens zijn eerste maanden een pak kritiek, maar ondertussen heeft hij paars-wit op het juiste spoor gezet. Dat levert hem nu al interesse op uit het buitenland.

--> STUNT! Anderlecht haalt het van Man Utd: 7 keer je inzet!

Volgens het Zwitserse Tribune de Genève staat Weiler op het verlanglijstje van FC Basel. De club uit zijn thuisland zet na dit seizoen de samenwerking met huidig trainer Urs Fischer stop. De naam van Weiler duikt op als één van de zes mogelijke opvolgers.

De trainer van Anderlecht verlengde onlangs nog zijn contract in België, maar volgense Tribune de Genève is Basel onder de indruk van de manier van werken van Weiler bij paars-wit. Dezelfde bron verklaart dat zijn methodes zeker zouden aanslaan bij de beste club in Zwitserland.

Andere kandidaten om Fischer bij Basel op te volgen zijn Hervé Renard (bondscoach Marokko), Roger Schmidt (werkloos, ex-Leverkusen), Bruno Labbadia (werkloos, ex-Leverkusen en Hamburg), André Schubert (werkloos, ex- Mönchengladbach) en Raphael Wicky (beloftencoach FC Basel).