Peeters waarschuwt Belgische topclubs: Zoiets wil ik niet meemaken

Peeters waarschuwt Belgische topclubs: "Zoiets wil ik niet meemaken"

11-04-2017 16:30

Deze zomer gaan de Belgische clubs weer de transfermarkt, ze gaan dan ook nadrukkelijk op zoek naar spelers uit eigen land. Stef Peeters is in dat geval een interessant profiel, maar hij heeft geen zin om een excuus-Belg te worden.

Peeters beseft dat hij extra gegeerd zal zijn omwille van zijn Belgische nationaliteit. "Je kan er niet naast kijken: er is een nijpend tekort aan Belgische spelers in eerste klasse. En dat is een kwalijke evolutie in ons voetbal. In de heenronde kampte STVV met hetzelfde probleem. Bepaalde spelers vielen uit de boot wegens hun nationaliteit. Dat zou toch niet mogen?", reageert hij in Sport/Voetbalmagazine.

Peeters gaat zeker geen stap hoger zetten om alleen maar in de wedstrijdkern te zitten. "Je zou kunnen zeggen dat het een voordeel is dat ik Belg ben. Ook qua leeftijd zit ik in de juiste categorie. Maar ik wil niet hetzelfde meemaken als Guy Dufour, die puur op basis van zijn Belgische paspoort getransfereerd werd naar Eupen. Mij moeten ze pakken om mijn sportieve waarde."

Lees ook: Peeters vindt Genkenaar beste speler van Jupiler Pro League