BREAKING: Poulain krijgt (een beetje) genade van Geschillencommissie

BREAKING: Poulain krijgt (een beetje) genade van Geschillencommissie

11-04-2017 17:15

Club Brugge dreigt Benoit Poulain enkele weken te moeten missen. De Franse verdediger liet zich tegen Gent opmerken met een gevaarlijke tackle om Brecht Dejaegere, die erger voorkwam door op te springen. Het Bondsparket is streng voor Poulain en vraagt drie weken schorsing.  

Tijdens de wedstrijd op de eerste speeldag van de Play-Offs werd de actie van de verdediger 'slechts' bestraft met geel, maar de Reviewcommissie boog zich over de zaak en stuurde Poulain door. De Geschillencommissie beslist dinsdagnamiddag over de straf, het Bondsparket deed ondertussen een voorstel: twee weken schorsing en een boete van 600 euro. Daarbij vroeg het parket om ook om een openstaande voorwaardelijke schorsing van één speeldag effectief te maken. 

De Reviewcommissie besliste om Poulain te laten vervolgen omdat "de fysieke integriteit van Dejaegere ernstig in gevaar was". De bondsprocureur sloot zich daarbij aan. "Scheidsrechter Vertenten staat zoals hij zelf toegeeft niet in de beste positie en zou allicht rood gegeven hebben als hij het goed had gezien.

Update 17u15 Thibault De Gendt van de Voetbalbond heeft zonet onthuld dat Poulain maar twee dagen zal geschorst zijn, met zijn voorwaardelijke dag er nog bijgerekend. Nu is het wachten of Club in beroep gaat. Ook kinesist Jan Van Damme krijgt een lichtere straf dan werd voorgesteld.