Ex-speler levert Standard binnenkort nog eens een half miljoen euro op

Ex-speler levert Standard binnenkort nog eens een half miljoen euro op

11-04-2017 14:02

Standard mag zich mogelijk snel een half miljoen euro rijker rekenen. De Luikenaars zouden die mooie som geld vanuit Engeland kunnen verwachten. Daar is Brighton & Hove Albion op weg naar de promotie naar de Premier League. Anthony Knockaert, ex-Standard, speelt daar een grote rol in.

En het is ook zijn aanwezigheid die ervoor zorgt dat Standard zich aan een financiële opsteker mag verwachten. Knockaert arriveerde in de zomer van 2015 op Sclessin, maar na een sterke start plukte Brighton hem al na een half jaar weg voor drie miljoen euro. Vorig seizoen verspeelde de Engelse tweedeklasser zijn kans op promotie in de Play-Offs, maar nu lijkt het niet meer te kunnen mislopen.

Met nog vijf partijen te gaan staat het aan kop in de Championship, met twee punten voor Newcastle. De eerste twee promoveren sowieso naar de Premier League. Nummer drie Huddersfield volgt al op twaalf punten, al heeft het een wedstrijd te goed. Als Brighton effectief stijgt, ontvangt Standard nog 500.000 euro voor de transfer van Knockaert, die maandag tot beste speler van de Engelse Tweede Klasse werd uitgeroepen.