Gegokt en verloren? 'Keuze van Weiler kan smak geld kosten'

Gegokt en verloren? 'Keuze van Weiler kan smak geld kosten'

11-04-2017 08:30

René Weiler weet goed wat voor spelers hij wil bij Anderlecht, en vooral welke spelers hij niet wil. Zo krijgt Frank Acheampong in de competitie nauwelijks speeltijd. Nochtans moest Anderlecht in januari een bod van 7,5 miljoen euro afslaan omdat ... Weiler hem nodig had.

--> STUNT! Anderlecht haalt het van Man Utd: 7 keer je inzet!

De situatie rond Acheampong is behoorlijk bizar. In Europa schittert hij zowat elke keer, maar in de competitie komt hij er niet aan te pas. Hij zou zijn verdedigende taken niet naar behoren doen en daarom zelden spelen in de Jupiler Pro League. Niels Vleminckx van Het Laatste Nieuws zoekt naar de logica.

"Het is soms moeilijk om géén medelijden te hebben met Frank Acheampong. De Ghanees heeft Anderlecht de voorbije jaren vooral Europees enorme diensten bewezen. Dat paars-wit Monaco, Olympiakos en Zenit Sint-Petersburg opzijgezet heeft, is grotendeels toe te schrijven aan de Ghanees en zijn snelle benen. Maar veel vaker is Acheampong de gebeten hond."

Ook na de match tegen Essevee was het weer hetzelfde liedje. "Soms gaat de kritiek te ver. Denk bijvoorbeeld aan de commentaar die Acheampong vorige week kreeg na de wedstrijd op Zulte Waregem. De linkerflankspeler trok op het einde van de wedstrijd eerst een sprint van 70 meter. Daarna treuzelde hij wel iéts te lang om goed te zijn, maar om daarvoor een preek van coach en manager te krijgen? Zeker aangezien Hanni, die rechtstreeks verantwoordelijk was voor het tegendoelpunt, wel volledig uit de wind bleef."

Toch weg in de zomer?
Acheampong zal opnieuw aanbiedingen krijgen in de zomer, maar de clubs weten nu ook wel dat hij niet de lieveling is van de coach. "Hull City deed in de winter een bod van 7,5 miljoen euro, maar coach Weiler drukte zijn bazen op het hart dat hij Acheampong nodig had in zijn kern. De Ghanees kreeg daarom de belofte dat hij deze zomer bij een soortgelijk bod mag vertrekken, maar aan deze vaart zal paars-wit enkele miljoenen minder vangen voor de flankaanvaller."

Uiteraard kan een nieuwe Europese topprestatie de prijs weer stevig opdrijven. "Acheampong kan donderdag als geheim wapen toch in de basis staan en Anderlecht voorbij Man United loodsen. Met Frankie weet je nooit."