Hier moet Witsel het mee doen: ref begaat blunder van het jaar

Hier moet Witsel het mee doen: ref begaat blunder van het jaar

10-04-2017 15:00

Axel Witsel mag dan goed verdienen in China, echt professioneel gaat het er niet aan toe. Dat ondervonden ze dit weekend in een match uit de Chinese tweede afdeling. Daar liet de ref toe dat één ploeg met twaalf man op het veld stond.

Het voorval gebeurde tijdens de wedstrijd tussen Beijing Renhe en Baoding Rongda. Speler Rao Weihui werd net voor een corner naar de kant gehaald met een blessure, maar kon na verzorging weer verder. Toen had de coach hem echter al gewisseld. Weihui was zich van geen kwaad bewust en liep toch gewoon terug het veld op.

Niemand van de refs had opgemerkt dat hij terug op het veld stond, maar de supporters wisten het wel. Dat leidde tot het hilarische spreekkoor '12 spelers, 12 spelers', waarna de scheidsrechter begreep dat er een kapitale fout was gemaakt. Uiteindelijk heeft de thuisploeg 40 seconden met een mannetje teveel gespeeld. Elke club heeft baat bij een goede twaalfde man, maar dit kan niet de bedoeling zijn.

De Chinese voetbalbond gaat nu een onderzoek openen naar hoe dit is kunnen gebeuren. Mogelijk wordt de scheidsrechter ontslagen.