UPDATE: Geschillencommissie toont zich streng voor Standardman

UPDATE: Geschillencommissie toont zich streng voor Standardman

11-04-2017 17:50

In Play-Off 2 gaat het Standard voorlopig niet voor de wind. Na twee speeldagen telt het amper één punt. De komende twee matchen worden nog wat lastiger voor de Rouches, want dan moeten ze Darwin Andrade missen.

Andrade kreeg afgelopen weekend tegen STVV rechtstreeks rood. In 82e minuut met een 2-1 op het scorebord ging hij hard door op Damien Dussaut. Na de uitsluiting van Andrade gooide Standard de zege nog te grabbel. Gerkens scoorde in de laatste minuut nog tegen. 

"Met die overtreding kon hij de fysieke integriteit van Dussaut in gevaar brengen", schreef Dierick in zijn verslag volgens Het Laatste Nieuws. Als Standard de vordering van het Bondsparket aanvaardt, mist Andrade de verplaatsing naar Union (14 april) en de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen (22 april). De Rouches kunnen nog in beroep gaan, dan spreekt de Geschillencommissie voor het Profvoetbal zich dinsdag uit over de fase.

Update 17.12 uur: Standard heeft op de officiële website meegedeld dat het niet akkoord gaat met het schorsingsvoorstel voor Andrade. De club besloot dan ook om in beroep te gaan. De Colombiaan verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie.

Update 11/04 17u50: Het beroep van Standard heeft niets uitgehaald. Andrade blijft twee weken geschorst, zo meldt de Geschillencommissie