Jankovic ten dode opgeschreven: Gesprekken met opvolgers zijn bezig

Jankovic ten dode opgeschreven: "Gesprekken met opvolgers zijn bezig"

10-04-2017 12:15

De kans dat Aleksandar Jankovic volgend seizoen trainer is bij Standard is stilaan nihil. De Servische coach is kapitein van een stuurloos schip, in Play-Off 2 heeft Standard nu 1 op 6. Peter Vandenbempt weet dat Standard nu al praat met andere coaches.

Op Sporza legt hij uit waarom Jankovic nogal gelaten reageerde: de trainer is al ten dode opgeschreven. "Je ziet al het hele seizoen een spelersgroep zonder ziel, zonder persoonlijkheid en zonder trots om dat shirt te dragen. En dan nog eens een spartelende trainer die door zijn bazen al lang is opgegeven met het oog op volgend seizoen. De gesprekken met mogelijke opvolgers zijn al lang aan de gang", geeft hij prijs.

Motivatie vinden is nu dan ook vrijwel onmogelijk. "Jankovic weet het de spelers weten het. Zo kan je ook niet presteren. De cijfers zijn dramatisch. Standard heeft één keer gewonnen in de voorbije 14 wedstrijden. Straks is het vier maanden geleden dat het op Sclessin, waar ploegen vroeger met knikkende knieën naartoe gingen, nog eens gewonnen heeft. Dat is dertig jaar geleden, zo’n slechte reeks."

Eerder klonk al het gerucht dat Standard aan het praten is met Peter Maes, maar dat werd later door de club ontkend.