Opnieuw rotte appel bij Anderlecht? Hij voelt zich te belangrijk

Opnieuw rotte appel bij Anderlecht? "Hij voelt zich te belangrijk"

10-04-2017 07:24
4

Anderlecht is nog altijd dé favoriet voor de titel, de teleurstellende 0-0 tegen AA Gent verandert daar niets aan. In Het Laatste Nieuws wordt er wel met argusogen gekeken naar de prestaties van Kara Mbodji.

--> STUNT! Anderlecht haalt het van Man Utd: 7 keer je inzet!

Niels Vleminckx, die Anderlecht in de gaten houdt voor Het Laatste Nieuws, zag Mbodji zich letterlijk afzetten van de groep. "Dertig seconden voor de aftrap stonden tien basisspelers van Anderlecht op een rij klaar voor een groepsfoto. Eén speler ontbrak. Kara Mbodj. De verdediger stond tien meter verder met zijn rug naar zijn ploegmaats toe. Hij hoorde zijn naam wel roepen - het was hoorbaar tot op de perstribune - maar draaide zich niet één keer om. Cool à l'aise. De fotograaf maakte dan maar een kiekje van een tien- in plaats van elftal. Veel symbolischer kan een foto niet worden."

Ook tijdens de match leek Mbodji namelijk niet altijd erbij te zijn. "Anderlecht zit op dit moment in de 'driver seat' in de titelrace. In die omstandigheden zou het doodzonde zijn mocht er een spookrijder uit de eigen rangen voor brokken zorgen. En dan kijken we toch weer naar de man die niet op de foto stond."

Vleminckx weet dat Mbodji zijn houding snel moet aanpassen. "Kara moet oppassen. Beseffen dat de King voor zijn naam toch vooral een hersenspinsel van zijn eigen fantasie is. Voor Nieuwjaar was de Senegalees écht top, maar sinds de winterstop is er nog weinig koninklijks aan. Voor Nieuwjaar speelde Kara in functie van de ploeg, sinds de winterstop lijdt hij toch vooral aan zelfoverschatting."

'Schuld' van Anderlecht
Opvallend genoeg sloop de nonchalance er pas in na de winterstop, daarvoor speelde Mbodji uitstekend. "Anderlecht heeft dat monster ongewild zelf weer wakkergemaakt: door in januari 12 miljoen euro te weigeren van Crystal Palace omdat René Weiler oordeelde dat zijn team zonder Kara geen kampioen kon worden. Een begrijpelijke zet, dat wel. Maar wel met het neveneffect dat de Senegalees zich te belangrijk voelt."

Anderlecht is de komende weken dan ook gebaat bij een dienende Mbodji. "Intrinsiek is Kara nog steeds en zonder enige twijfel de beste verdediger van Anderlecht - zeker nu de medische staf van Anderlecht er wonderwel in slaagt om hem ondanks die knieproblemen helemaal fit te krijgen. Maar, meneer Kara: vergeet de 'King' nu eindelijk. Het is tijd om weer dienaar te zijn."