Gillet over vertrek bij Anderlecht: Grote ego's die de sfeer verziekten

Gillet over vertrek bij Anderlecht: "Grote ego's die de sfeer verziekten"

09-04-2017 14:42

Guillaume Gillet is momenteel actief bij Nantes, maar Anderlecht blijft toch de club van zijn hart. Die moest hij vorig seizoen weliswaar verlaten, want hij wist dat die kern weinig ging bereiken.

In L'Avenir legt hij uit waarom het Anderlecht van René Weiler wel draait. "Ik denkt dat René Weiler in ieder geval gelijk had om een schoonmaak te houden. Het huidige elftal is zeer jong, maar er zijn geen grote persoonlijkheden meer en ook geen grote ego's meer die de sfeer verzieken", vertelt hij in L'Avenir.

Gillet kon niet meer aarden bij paars-wit. "Het was een must om schoon schip te maken na de gebeurtenissen van vorig jaar, zoals het geval met Anthony. Het was belangrijk om terug met een gezonde basis te beginnen. Het speelde uiteraard mee in mijn keuze om de club te verlaten. Toen ik vertrok speelden we nog in de Europa League en deden we mee voor de titel, maar ik voelde dat we geen grote zaken konden realiseren met die groep. Anders was ik waarschijnlijk gebleven, maar ik wist dat het met deze groep zeer moeilijk zou zijn om iets te bereiken."