De Wever zet zijn tanden in stadiondossier: Moeten aan de toekomst denken

De Wever zet zijn tanden in stadiondossier: "Moeten aan de toekomst denken"

Gepubliceerd: zondag 9 april 2017 om 14:00zo 09-04-2017 om 14:00

Antwerp is volop bezig met het vieren van de titel in 1B, maar dat is natuurlijk niet het eindpunt. Burgemeester Bart De Wever heeft een toespraak gegeven over de toekomst van Antwerp en kijkt vooral uit naar een stadionproject.

Er wordt al langer gepraat over een eventueel nieuw stadion van Antwerpen, dat waarschijnlijk vlak aan de Schelde zal komen. Op het stadhuis heeft De Wever nog iets meer toelichting gegeven bij die plannen.

"In het huidige stadion kan er geen eersteklassevoetbal gespeeld worden. Daar moet en zal snel verandering in komen, de stad zal die verandering ondersteuen. Maar dat mag voor een ambitieuze traditieclub het eindpunt niet zijn. We hebben Antwerp niet in de steek gelaten toen het slecht ging, we hebben de club ondersteund en versterkt op de huidige locatie, de Bosuil. Het stadsbestuur is niet van plan om de club daar ooit weg te jagen. We zullen onze helpende hand blijven uitsteken, dat hebben we vanochtend al besproken."

"We heropenen de dialoog wel over de verdere toekomst en een eventueel nieuw stadion aan de Stroom. We moeten verder durven kijken voor de duurzame groei van de club. Indien wij draagvlak vinden, niet in het minst bij de mensen hierbuiten, dan is het college bereid om aanzienlijke middelen te voorzien om een stadion aan de stroom te bouwen. Dromen mag, aan de toekomst denken moet, maar vandaag is het natuurlijk vooral feest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws