Rode Lombaerts neemt afscheid in mineur van Petrovski-stadion

Rode Lombaerts neemt afscheid in mineur van Petrovski-stadion

09-04-2017 07:35

Nicoals Lombaerts kende zaterdag een heel ongelukkige avond met Zenit-Sint-Petersburg tegen Anzhi Makhachkala. Met een rode kaart en een ongelukkige tussenkomst was Lombaerts de pineut in de laatste wedstrijd van Zenit in het Petrovski-stadion.

Voor de tweede opeenvolgende wedstrijd mocht Nicolas Lombaerts in de basis starten bij Zenit-Sint-Petersburg. De verdediger die volgend jaar naar KV Oostende trekt, kende een zeer moeizame matchbegin. Na twintig minuten gaf Lombaerts Pavel Yakolev wel heel veel ruimte. De spits van Anzhi twijfelde niet en sloeg genadeloos toe. 1-0.Nog voor de rust ging gaat het van kwaad naar erger bij Lombaerts. De verdediger haalt de doorgebreken Yakolev – weer hij – neer en moet met rood het veld verlaten. Ondanks een volledige helft met tien sprokkelt Zenit nog een punt. Kokorin werkt een van de schaarse kansen af voor Zenit.1-1 is de eindtand

Titelstrijd over?
Met het gelijkspel doet Zenit een slechte zaak in het klassement. De ex-ploeg van Rode Duivel Axel Witsel kan zondag titelconcurrent Spartak Moskou zien uitlopen tot acht punten, met nog acht wedstrijden op het programma.

Nieuwe voetbaltempel
Het was tevens een afscheid in mineur van Lombaerts van het Petroviski-stadion, waar de club sinds 2006 zijn thuiswedstrijden afwerkt. Vanaf heden is de nieuwe thuisbasis de Zenit Arena. Een splintenieuwe voetbaltempel die één van de twaalf decors zal zijn voor het WK 2018 in Rusland.