Barcelona bakt er niets van en lijdt dure nederlaag; rood voor Neymar

08-04-2017 22:52

Barcelona heeft de Spaanse landstitel zaterdagavond op het spel gezet. De Catalanen kwamen zeer matig voor de dag tegen Málaga en gingen met 2-0 onderuit. Een dure nederlaag, gezien het feit dat Real Madrid eerder op dag punten verspeelde tegen Atlético Madrid.

Titelprolongatie lijkt heel ver weg voor Barça. Real heeft zes verliespunten minder na 31 speelrondes in de Primera Division. De Koninlijke speelde zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen Atlético, waardoor Barcelona het gat kón verkleinen. Dat gebeurde niet. De ploeg van trainer Luis Enrique bakte er weinig van tegen nummer vijftien Málaga. Het was Sandro Ramirez, nota bene een oud-speler van Barça, die na een halfuur 1-0 maakte. Vanaf eigen helft werd de spits diepgestuurd en oog in oog met doelman Marc-André ter Stegen faalde Ramirez niet.

De gasten gingen vanzelfsprekend op zoek naar de gelijkmaker, maar Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar hadden het niet in stadion La Rosaleda. Laatstgenoemde raakte zó gefrustreerd, dat hij in de 65e minuut een domme overtreding beging en zijn tweede gele kaart pakte.

In de slotfase werd Málaga teruggedrukt op eigen helft. Zo nu en dan kon de thuisploeg ontsnappen via een snelle counter. Kort nadat Barça eigenlijk recht had op een penalty - de scheidsrechter floot voor een overtreding maar legde de bal buiten het strafschopgebied neer - gooide Málága het duel in het slot. Jony kon van dichtbij binnenschieten.

Barcelona heeft nu 69 punten uit 31 duels. Koploper Real Madrid staat op 72 uit 30. Over twee weken nemen de twee grootmachten het tegen elkaar op.