Fans Standard uiten ongenoegen tegen STVV: We zijn het beu het beu te zijn

Fans Standard uiten ongenoegen tegen STVV: "We zijn het beu het beu te zijn"

09-04-2017 09:45

Standard beleeft een dramatisch seizoen. Tot nu toe hielden de fans van de Rouches zich rustig, maar volgens Het Laatste Nieuws kwam daar vrijdag verandering in. De krant schrijft dat een vijftigtal fans een gesloten training van Standard verstoorden. Ze bedreigden daarbij de trainer en de spelers.

Volgens de krant riepen de fans onder meer: "We gaan jullie auto's kapot slaan." Vooral trainer Aleksandar Janković moest het ontgelden. Na goed een halfuur keerde de rust in Luik terug en dropen de boze fans af.

Het is de eerste keer dit seizoen dat de fans van Standard zo ver gaan. Tot nu toe bleef het bij wat spandoeken in het stadion en enkele spreekkoren. De fans zijn boos dat Standard dit seizoen ver onder de verwachtingen bleef. In Play-Off 2 moeten de Rouches hun seizoen redden, maar op de eerste speeldag ging het al mis op het veld van Lierse (1-0 nederlaag). 

Zaterdagavond krijgt Standard een nieuwe kans. Dan ontvangt het Sint-Truiden. 

Update 8/04 09:30. Ook tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Sint-Truiden lieten de fans van zich horen. De supporters hadden spandoeken met duidelijke boodschappen voor de spelers en het bestuur. "We hebben er genoeg van", "valse ambities", "excuses", "jullie gebrek aan strijdlust" en "anti Play-Off 2, zijn maar enkele voorbeelden. Ook met "We zijn het beu het beu te zijn" laten de Standard-fans duidelijk merken dat de maat vol is.

Lees ook: "Dat zo'n dingen in de kranten verschijnen, maakt deel uit van mijn job zeker?"