AA Gent mag de bal 90 minuten hebben, als wij maar winnen

"AA Gent mag de bal 90 minuten hebben, als wij maar winnen"

07-04-2017 14:30

Voor Frank Boeckx wordt het zondag een bijzondere dag, hij mag met Anderlecht terug naar zijn ex-club AA Gent. Daar verdween Boeckx door de achterpoort, maar nu kan hij laten zien dat dat een foute beslissing was.

Boeckx voelt geen rancune tegenover zijn ex-ploeg, maar een overwinning zou toch deugd doen. "Het blijft een speciale match. Mijn maten kijken er al weken naar uit. En voor mezelf? Ach. Eén of twee mensen binnen Gent hebben de beslissing genomen om me weg te doen. Daar heb ik alle respect voor. Ik voel geen rancune. Maar misschien zal ik na de match toch eens knipogen naar de eretribune. Als we gewonnen hebben tenminste", wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Boeckx wil het belang van de match wel niet overschatten. "Winnen of verliezen: het zal niet bepalend zijn. Elke winst in de Play-Offs betekent een flinke slag. Maar elke nederlaag betekent hetzelfde. Het klopt dat ze het ons in de reguliere competitie moeilijk gemaakt hebben. Anderzijds: we pakten dit seizoen wel vier op zes tegen de Buffalo's. Moeilijk gaat ook. Gent mag voor mijn part negentig minuten lang de bal hebben. Als wij op het einde maar winnen."