OFFICIEEL: Ook Van Geneugden aan de slag als bondscoach

OFFICIEEL: Ook Van Geneugden aan de slag als bondscoach

07-04-2017 14:19
0

Hugo Broos leverde begin dit jaar een, naar Belgische trainersnormen, bijzonder knappe prestatie door de Afrika Cup in de wacht te slepen met Kameroen. Dat succes lijkt andere landen uit het continent te inspireren om tot actie over te gaan. Zo gaat Ronny Van Geneugden binnenkort aan de slag als bondscoach.

Helemaal afgerond is de deal nog niet, maar hoogstwaarschijnlijk wordt onze landgenoot snel voorgesteld als selectieheer van Malawi, weet Het Nieuwsblad. Van Geneugden is naar het Oost-Afrikaanse land afgereisd om de laatste punten en komma's te zetten. Als er geen problemen opduiken, mag de oud-trainer van onder meer KRC Genk en Oud-Heverlee Leuven zich na Broos en Marc Wilmots (Ivoorkust) de derde Belgische bondscoach in Afrika noemen.

Tot voor kort stond Van Geneugden aan het roer bij het Cypriotische Paralimni. Daar werd hij echter ontslagen. Sindsdien is de trainer in onderhandeling met de voetbalbond van Malawi. Het Afrikaanse land staat momenteel op de 100e plek op de FIFA-ranking en wist zich nog nooit te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Op de Afrika Cup was het wel al twee keer present.

Update 14u19 Het is nu officieel: Van Geneugden wordt wel degelijk bondscoach van Malawi.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie