Ex-speler neemt ondanks gedwongen vertrek Club niets kwalijk: Veel bijgeleerd

Ex-speler neemt ondanks gedwongen vertrek Club niets kwalijk: "Veel bijgeleerd"

06-04-2017 22:09

Club Brugge haalde enkele jaren geleden met veel bombarie Nicolas Castillo binnen als nieuwe spits. Een groot succes werd zijn overgang niet. Hij scoorde wel doelpunten, maar leek niet matuur genoeg voor de Bruggelingen. Na veel uitleenbeurten vond Blauw-Zwart toch een nieuwe club voor hem. Rancuneus tegenover Club is hij niet.

--> WEDEROPSTANDING! Club en KVO klaren de klus: 8,4 keer je inzet!

"Ik kreeg een bijzonder warm welkom bij Club Brugge, maar ik was niet gehoorzaam", zegt de Chileen aan Marca. Club Brugge besloot om hem uit te lenen. Eerst aan Mainz, daarna aan Frosinone. Ook dat werd geen succes. "Bij Mainz heb ik veel geleerd, maar raakte ik geblesseerd. In Italië kreeg ik gewoon geen speelkansen. Toen ik terugkeerde naar Chili zei iedereen dat ik zou falen, maar ik wou enkele stappen terugzetten om weer vooruit te gaan."

Ondanks zijn mislukt Europees avontuur heeft hij toch veel geleerd. "Ik kan nu beter voor mezelf zorgen en heb tactisch ook veel bijgeleerd. Dat heeft me al enorm geholpen", zegt de Chileen die nu topschutter is bij het Mexicaanse UNAM Pumas.

Hij moest dan wel vertrekken bij Club, maar dat vindt hij niet erg. "De stad was bijzonder stil en ik wilde andere dingen doen. Dat zorgde ervoor dat ik onrustig werd op het veld. Ik ben uiteindelijk volwassener geworden en ben andere dingen beginnen doen, zoals golf. Het is een uitvlucht dat me enorm helpt."