Clubs geloven in goede afloop licentiedossier Slechts een formaliteit

Clubs geloven in goede afloop licentiedossier "Slechts een formaliteit"

06-04-2017 19:13

Woensdag deelde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de licenties voor volgend seizoen uit. Drie huidige Eersteklassers en promovendus Antwerp kregen geen groen licht en moesten nog enkele aanpassingen doorvoeren in hun dossier. Maar de clubs reageren in Het Nieuwsblad vol goede moed.

KV Kortrijk had wat problemen rond de functie van coach Karim Belhocine. Het vernieuwde statuut van de oefenmeester was niet tijdig afgerond. Voorzitter Josehp Allijns maakt zich echter geen zorgen. "Onze licentie is in orde, dat staat zwart op wit op papier. We lopen enkel wat vertraging op", aldus de KVK-voorzitter aan Het Nieuwsblad.

Ook nieuwkomer Royal Antwerp FC is gerust in een goede afloop. "De Licentiecommissie neemt ons dossier nu nog even in beraad", laat de club weten. The Great Old ontkent echter dat de schadeclaim van zes miljoen euro van voormalig Antwerp-voorzitter Eddy Wauters aan de basis ligt van de negatieve uitkomst.

Sporting Lokeren liet eerder al weten aan dat "de goedkeuring van hun dossier slechts een formaliteit is."

Ook Excel Moeskroen benadrukt het geloof in een positief dossier. De club moest nog wat orde scheppen in enkele, kleine boekhoudkundige onduidelijkheden. Maar Moeskroen is ervan overtuigd dat "alles in orde komt. We zijn er financieel zelfs stabieler op geworden", laat de club weten.

Lees ook: Problemen rond licenties: Antwerp in de wachtkamer gezet en Drie eersteklassers zijn nog niet zeker van licentie voor volgend seizoen