Miljoenentarget van Ajax en PSV wil weg, maar: Nederland niet goed genoeg

Miljoenentarget van Ajax en PSV wil weg, maar: "Nederland niet goed genoeg"

05-04-2017 19:30

Toptalent Hirving Lozano staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Nederlandse topclubs PSV en Ajax. De Mexicaanse vleugelaanvaller wil zijn club Pachuca in de zomer verlaten voor een Europese club, maar lijkt voor een grote competitie te kiezen.

Het is geen geheim dat de 21-jarige Lozano op het verlanglijstje van PSV en ook Ajax staat. De twee clubs brachten in januari ook een bod uit, maar het verschil tussen vraag en aanbod was te groot. Lozano, die zo'n achttien miljoen euro moet kosten, heeft hoe dan ook zijn zinnen gezet op een transfer naar Europa.

"Ik voel dat ik klaar ben voor een grotere, betere competitie", vertelde Lozano aan Nacion ESPN. "Ik hoor ook vaak van andere mensen dat ik het aankan. Dat geeft me vertrouwen. Hopelijk vind ik dit jaar een mooie club."

Naast PSV en Ajax is ook Manchester United meermaals gelinkt aan Lozano, die door Pachuca echter richting Spanje wordt geduwd. Pachuca-voorzitter Jesus Martinez stelt dat Celta de Vigo het beste bij Lozano past. "Dat zou een ideale club zijn. We denken namelijk dat, met alle respect, de Nederlandse en Portugese club niet goed genoeg zijn voor Hirving", aldus Martinez.