Tipt Enrique Barca voor opvolger? Hij kan mooie statistieken voorleggen

Tipt Enrique Barca voor opvolger? "Hij kan mooie statistieken voorleggen"

04-04-2017 20:16
1

Luis Enrique stopt eind dit seizoen als trainer van Barcelona. Een nieuw avontuur zit er voor de 46-jarige oefenmeester niet meteen in. De Spanjaard zal minstens een jaar niet coachen.

"Barça is mijn thuis. Ik heb een schitterende relatie met de club en mijn spelers. Ik vertrek hier dus niet met de bedoeling elders coach te worden. Waar zou ik een betere club kunnen vinden? Ik heb eerder al duidelijk gemaakt dat het een kwestie van vermoeidheid is, ik heb nood aan recuperatie", vertelt de coach bij Het Nieuwsblad.

Over zijn opvolger laat Enrique zich voorlopig niet uit. Maar voor Sevilla-coach Jorge Sampaoli heeft de Spanjaard toch enkele lovende woorden klaar. "Hij kan mooie statistieken voorleggen, zowel in het verleden als nu bij Sevilla."  Ook de huidige assistent van Enrique Juan Carlos Unzué wordt getipt als nieuwe Barca-coach. "We zullen zien of Juan Carlos blijft of komende zomer met mij gaat fietsen, of niet. Maar wat er ook gebeurt, hij zal altijd op ruime afstand van mij eindigen," lacht Enrique.