LOL! Hooligans gebruiken nikab om binnen de lijntjes te kleuren

04-04-2017 15:17

Hooliganisme is in Zweden een probleem. Fans mogen daarom vanaf 1 april niet meer hun gezicht bedekken. Daar hadden enkele 'fans' van AIK geen boodschap aan en zij vonden een opening in de wetgeving, een nikab. 

Verschillende leden van de harde kern droegen een nikab. Hun gezicht was bedekt, maar toch deden ze niks fout. Bivakmutsen mogen dan wel verboden zijn, religieuze kledij is dat niet. 1-0 voor de harde kern.

De fans van AIK maakte er ook nog 2-0 van door middel van een groot spandoek. Met het spandoek bedankten ze minister van Binnenlandse Zaken Anders Ygeman, door hem kwam de uitzondering van religieuze kledij er. 'De AIK-Ultras bedoelen het goed. Nu verstoppen we onze gezichten om religieuze redenen. We willen vrijheid voor de ultras. Ygeman, bedankt voor het achterpoortje', klonk het. 

Ygeman liet zich niet van de wijs brengen en reageerde in The Local. "Ik vond het spandoek eerlijk gezegd erg grappig. Dit is gewoon humor." Mats Enquist, baas van de Zweedse VoetbalbondIn, ziet ook geen problemen. 'In de praktijk is het heel duidelijk of iemand zijn gezicht bedekt met de bedoeling criminele feiten te plegen of niet." Misschien verliezen de hooligans uiteindelijk dus toch nog.