Vardy wilde Leicester inruilen voor baan op Ibiza: Dat mag ik nu wel zeggen

Vardy wilde Leicester inruilen voor baan op Ibiza: "Dat mag ik nu wel zeggen"

04-04-2017 13:44

Jamie Vardy heeft niet zo lang geleden op het punt gestaan om een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière. De goalgetter van Leicester City speelde met de gedachte om naar Ibiza te verhuizen.

Vardy (30) mag zich sinds vorig jaar met Leicester kampioen van de Premier League noemen en is inmiddels een gelouterde international van Engeland. In het seizoen 2012/2013 zag het er echter heel anders uit voor Vardy, nadat hij de overstap van Fleetwood Town naar Leicester had gemaakt.

Na vijf doelpunten in 29 wedstrijden overwoog hij te stoppen. Vardy droomde van een leven als organisator van feesten op Ibiza. Leicester-manager Craig Shakespeare, destijds assistent in het King Power Stadium, bracht zijn pupil echter op andere gedachten.

"Godzijdank is Jamie niet naar Ibiza gegaan. Hij heeft de juiste beslissing gemaakt. Dat mag ik nu wel zeggen, als je kijkt naar zijn prestaties van de laatste jaren", aldus Shakespeare tegen Sky Sports. "Het is onze taak om onze spelers te steunen. Soms twijfelen ze over zichzelf."