Van bootvluchteling naar prof in Serie A: Mijn ouders dachten dat ik dood was

Van bootvluchteling naar prof in Serie A: "Mijn ouders dachten dat ik dood was"

Gepubliceerd: dinsdag 4 april 2017 om 13:43di 04-04-2017 om 13:43

Het kan verkeren: Mamadou Coulibaly kwam als bootvluchteling naar Europa, maar is inmiddels profvoetballer bij US Pescara, de hekkensluiter van de Serie A. De achttienjarige Senegalees vertelt aan La Gazzetta dello Sport zijn bijzondere verhaal.

Coulibaly had het niet slecht in Senegal. Hij mocht alleen niet voetballen van zijn famillie. "Volgens mijn vader was studeren veel belangrijker." De huidige middenvelder van Pescara wilde echter zo graag een voetbalcarrière dat hij wegliep van huis. "Ik heb vier maanden niet naar huis gebeld. Mijn ouders dachten dat ik dood was."

Coulibaly ging met alleen een rugzak op pad en belandde uiteindelijk op een boot naar Frankrijk. "Het was niet zo heel gevaarlijk, maar ik kan alleen niet zwemmen. Als de boot was gezonken, dan was ik nu dood geweest."

In Italië kostte het hem aanvankelijk moeite om een bestaan op te bouwen. "Ik had geen geld, kende niemand en sprak geen Italiaans. Ik sliep op straat en als ik geluk had, kon ik ergens een broodje krijgen." Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor Coulibaly. "Ik heb mijn excuses aangeboden aan mijn vader, die ik iedere dag spreek. Hij zegt dat hij trots op me is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Serie A US Pescara

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws