Drama voor Play-Off 2: Genk eet Lierse, STVV, Union, Kortrijk en Eupen op

Drama voor Play-Off 2: Genk eet Lierse, STVV, Union, Kortrijk en Eupen op

04-04-2017 11:36

Play-Off 2 is slechts één speeldag onderweg, maar de eerste conclusies mogen al worden getrokken. KRC Genk is de grote favoriet om de competitie te winnen en de Limburgers zijn de enige ploeg die volk naar het stadion lokken. 

In Play-Off 2 stonden er dit weekend zes wedstrijden op het programma. In totaal kwamen er 25.834 fans kijken. Deze waren niet echt gelijk verdeeld. Liefst 12.951 toeschouwers woonden KRC Genk - Lokeren bij. De andere 12.883 fans zaten in Sint-Truiden, Lier, Brussel, Eupen en Kortrijk. 

"Je moet ook zien hoeveel publiek er normaal bij die clubs komt kijken", zegt CEO van de Belgische voetbalbond Pierre François in Het Laatste Nieuws. De krant nam de proef op de som. 'STVV - Waasland-Beveren werd in de reguliere competitie gespeeld voor 6.740 fans, nu daagden er op Stayen 3.340 mensen op. Kortrijk - Moeskroen werd op de laatste speeldag gespeeld voor 5.502 toeschouwers, nu waren dat er 2.684. En Eupen speelde op de laatste speeldag van de reguliere competitie voor 3.200 fans, terwijl er nu tegen Roeselare 1.259 supporters opdaagden', merkt de krant op.

François reageert. "Maar ik onthoud ook dat de clubs uit 1B een positieve sportieve bijdrage hebben geleverd, want samen haalden ze 7 op 9", luidt het. Sommige clubs, die meedoen aan Play-Off 2, hebben ook geen Europese licentie aangevraagd. "Wat is het alternatief?", stelt François. "Dat we de clubs die geen Europese licentie hebben, niet laten meedoen? We moeten wel blijven nadenken over de best mogelijke formule."