Ik hoop dat ik dit seizoen niet meer in de spits hoef te staan

"Ik hoop dat ik dit seizoen niet meer in de spits hoef te staan"

03-04-2017 22:34

Voor Club Brugge was het zondag een Zwarte Zondag. Het verloor met 2-1 op het veld van KAA Gent en zag Anderlecht uitlopen in de stand. Maandagavond gaf Björn Engels bij Extra Time zijn analyse over de topper.

Voor Club Brugge begon de match goed. Wesley bracht de bezoekers op voorsprong. Daarna liep het wel nog mis in de eerste helft. "Zo gevaarlijk vond ik AA Gent niet. Ik denk niet dat zij veel kansen hadden. Ook na de 1-1 bleven hun kansen uit", aldus Engels.

Uiteindelijk kwam de thuisploeg op voorsprong via een strafschop. Laurens De Bock maakte hands, al wilde Engels dat niet met zoveel woorden toegeven. "Ik denk niet dat het zijn bedoeling was. Het "was een reflex."

Na de rust kwam Engels in de plaats van Timmy Simons. Michel Preud'homme dropte Engels in de aanval. "Ik kreeg het te horen in de tweede helft. Toen begon ik toch even na te denken. In mijn jeugd speelde ik even als aanvaller, maar toen was ik acht – negen jaar."

Engels liet tot twee keer toe na om Club Brugge een punt te bezorgen. "Ik had één van mijn twee kansen zeker moeten binnenschieten. Echt goed sliep ik er niet van. Hopelijk moet ik dit seizoen niet meer in de aanval staan, want dat betekent dat we achter staan", grapte Engels nog.