Laagvlieger biedt Barça fel tegenstand: Suarez en Neymar maken het verschil

02-04-2017 23:25

FC Barcelona blijft in het kielzog van Real Madrid in de Primera Division. De Catalanen namen op bezoek bij het zich dapper verwerende Granada echter pas laat afstand: 1-4.

Door de schorsing van Lionel Messi moesten Neymar en Luis Suarez Barcelona bij de hand nemen. Granada-doelman Guillermo Ochoa zat de grootmacht in de eerste helft echter veelvuldig dwars. Vooral voor Luis Suarez was de Mexicaan een grote sta in de weg. Toen Suarez halverwege de eerste helft Ochoa eindelijk de baas was, stond het aluminium een goal in de weg.

Pas een minuut voor rust was het eindelijk raak voor de Uruguayaan. Uitgerekend na weifelend optreden van Ochoa lobte hij de bal over de keeper in het doel. Daarmee leek de ban gebroken, maar kort na de pauze kwam Granada brutaal langszij. Jeremie Boga tekende voor de gelijkmaker. Barcelona was echter niet uit het veld geslagen. Via Paco Alcacer werd het 1-2.

Na de tweede gele kaart voor Granada-middenvelder Uche Henry Agbo in de 82ste minuut was het verzet gebroken, waarna Ivan Rakitic en Neymar de score opvoerden. Voor de Braziliaan was het zijn honderdste in Catalaanse dienst. Door de zege verkleint Barça de achterstand op Real tot twee punten. De Koninklijke heeft nog wel een duel tegoed.