Elk nadeel heeft zijn voordeel, Club Brugge heeft nog geheim wapen

Elk nadeel heeft zijn voordeel, Club Brugge heeft nog geheim wapen

02-04-2017 23:15

Michel Preud’homme gaat waarschijnlijk enkele slapeloze nachten tegemoet na het 2-1 verlies van Club Brugge tegen AA Gent. De kloof met aartsrivaal Anderlecht is daardoor gegroeid tot vier punten. Bovendien liggen zowat alle aanvallers van Blauw-Zwart in de lappenmand na de wedstrijd in de Ghelamco Arena. Met Fran Brodic heeft Preud’homme echter nog een geheim wapen achter de hand.

De jonge Kroaat maakte medio 2014 de overstap naar het Jan Breydelstadion, maar had tijd nodig om zich aan te passen. Na een mislukte uitleenbeurt aan Antwerp belandde hij afgelopen zomer bij de beloften van trainer Sven Vermant, waar hij snel uitgroeide tot een vaste waarde. Dit seizoen is Brodic helemaal ontploft. De spits scoorde al 35 keer en gaf 13 beslissende passes in 30 wedstrijden.

Vorige maand schitterde Brodic nog met zijn ploegmaats op de hoog aangeschreven Viareggio Cup in Italië. Hij loodste zijn team door de groepsfase met vier doelpunten. Blauw-zwart kegelde ook nog grootmacht Juventus uit, maar strandde in de halve finale tegen Empoli. Brodic maakte veel indruk, maar kwam nog nooit op de radar van Preud’homme.

Volle ziekenboeg
Kan de Club-trainer de vlotscorende aanvaller nog langer links laten liggen? Hij heeft na de wedstrijd tegen Gent amper nog spitsen. Wesley Moraes begon in de Ghelamco Arena verrassend in de basis en scoorde meteen, maar moest in de eerste helft al naar de kant met een bloeduitstorting. Zijn vervanger Jelle Vossen is er hoogstwaarschijnlijk erger aan toe.

De topschutter van Club werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoelang hij out zal zijn, maar een lange afwezigheid is zeker mogelijk. Bovendien moet Club het ook zonder Abdoulaye Diaby stellen tot het einde van het seizoen. Er blijven dus maar weinig opties over voor Preud’homme, die in het aanvallende compartiment ook José Izquierdo, Lior Refaelov en Anthony Limbombe moet missen.