Real Madrid legt druk bij Barcelona, geen problemen met Alavés

Real Madrid legt druk bij Barcelona, geen problemen met Alavés

02-04-2017 18:18

Met nog tien duels te gaan in de Primera Division heeft Real Madrid een voorsprong van vijf punten op titelconcurrent Barcelona. Zondagmiddag won De Koninklijke in eigen huis simpel van Alavés: 3-0. Karim Benzema, Isco en Nacho tekenden voor de goals. 

Bij Real ontbraken onder meer Casemiro, Sergio Ramos en James Rodriguez. Ook zonder die grote namen had de koploper van Spanje weinig moeite met Alavés. Het bleef overigens lang redelijk spannend, want tot in de absolute slotfase was de stand 1-0. Na een halfuur legde Dani Carvajal breed op Benzema en de Franse spits haalde de trekker over. Aan de goal zat overigens een luchtje van buitenspel. 

De wedstrijd werd pas in de 85e minuut definitief op slot gegooid. Vanuit een moeilijke hoek knalde spelmaker Isco met rechts raak. Kort daarna werd het zelfs 3-0. Nacho maakte hem. Real Madrid heeft nu 68 punten uit 28 duels. Dat zijn er vijf meer dan nummer twee Barça. Atlético Madrid heeft 58 punten. Barcelona komt later op de avond nog in actie tegen Granada.