Moeilijke situatie, maar daarom mag men bij Westerlo niet eender wat roepen

"Moeilijke situatie, maar daarom mag men bij Westerlo niet eender wat roepen"

02-04-2017 15:55
1

Voor KV Kortrijk was het al zéér lang geleden, maar zaterdag konden de West-Vlamingen eindelijk nog eens juichen. Thuis tegen Royal Excel Moeskroen werd het 2-1. Opvallend, want enkele weken geleden zegevierden de Henegouwers nog in het Guldensporenstadion, waardoor het het behoud veilig stelde.

Op die zege kwam toen veel kritiek, vooral vanuit het kamp van KVC Westerlo, dat het kind van de rekening werd en uit Eerste Klasse A viel. Bepaalde Kortrijkzanen maakten die dag immers wel een heel belabberde indruk. Karim Belhocine vindt echter dat Moeskroen wel degelijk kwaliteiten heeft. "Moekroen heeft bewezen en bevestigd dat het een goede ploeg uit 1A is die ons voor bepaalde problemen gesteld heeft", aldus de trainer bij L'Avenir.

"Uiteindelijk heeft ons karakter ons toegelaten om over hen heen te gaan en  dat doet deugd. Om terug te komen op de beschuldigingen van Westerlo, daar heb ik niets meer aan toe te voegen. Het heeft me pijn gedaan dat mijn spelers zo aangevallen kunnen worden. Ik hoop dat zij die deze dommigheden geuit hebben, zich eens excuseren zodat bewezen zal worden dat er niets geregeld was in de match met Moeskroen."

Zelf weggegooid
"Natuurlijk is de situatie moeilijk voor Westerlo vanwege de degradatie, maar dat is nog geen reden om eender wat in het rond te kunnen roepen. En al helemaal niet als je weet dat die club nog alles in eigen handen had op de voorlaatste speeldag...", eindigt Belhocine met een sneer richting de Kemphanen.