Coucke krijgt opnieuw de volle laag: Je reinste kapitaalsverlies

Coucke krijgt opnieuw de volle laag: "Je reinste kapitaalsverlies"

02-04-2017 12:15
2

De transfer van Nicolas Lombaerts naar KV Oostende is nu al één van dé transfers van de zomerperiode. Oostende betaalt liefst anderhalf miljoen voor de ondertussen al 32-jarige verdediger. Dat leidt echter niet alleen tot complimenten. Onder meer François Colin heeft kritiek in Sport/Voetbalmagazine.

De Voetbalbond zou het systeem van 'financial fair play' willen invoeren in België. Dat betekent dat steenrijke voorzitter niet meer in het wilde weg kunnen spenderen. Dat zou voor heel wat clubs nefast zijn. "Dit zou zware consequenties hebben voor clubs als Excel Mouscron en Eupen, die nauwelijks een achterban hebben en alleen leefbaar zijn met buitenlands kapitaal. Ook clubs als Lokeren, STVV en vooral KV Oostende zullen waakzaam moeten zijn. Roger Lambrecht, Roland Duchâtelet en Marc Coucke moeten hun portefeuille dan immers gesloten houden."

Colin hoopt dat dit er snel doorkomt, hij staat helemaal achter het idee. Dit is niet alleen om te voorkomen dat deze heren plots geen zin meer hebben in hun speeltje en de club aan zijn lot overlaten. Het is ook belangrijk om van voetbal weer een spel te maken waar hard werken en slim zijn op het voetbalveld doorslaggevend zijn in plaats van wie de rijkste voorzitter heeft."

Dat doet vanzelf ook denken aan de transfer van Lombaerts. "Voorstanders van een 'gelijk speelveld' kregen er prompt een sterk argument bij. Nicolas Lombaerts keert uit Rusland terug, maar gaat niet naar Anderlecht, AA Gent of Club Brugge, maar naar KV Oostende. Anderhalf miljoen euro voor een speler van 32 jaar betekent je reinste kapitaalverlies. Geen wonder dat sommige media beweren dat het fortuin van Marc Coucke sneller smelt dan het ijs van de Noordpool."