KV Kortrijk kan einde maken aan dramatische reeks

KV Kortrijk kan einde maken aan dramatische reeks

01-04-2017 21:50

De fans van KV Kortrijk hebben eindelijk nog eens kunnen genieten van een zege. De Kerels versloegen Moeskroen in een heruitgave van de laatste speeldag uit de reguliere competitie.

Drie weken geleden verloor Kortrijk nog met 0-2, maar dit keer waren de ploegen meer aan mekaar gewaagd. De eerste kans was voor Kortrijk, maar De Smet raakte de paal. Ook Mercier kon zijn kans niet afwerken en kreeg ook geen penalty na een duw van Simic. Aan de andere kant opende Vojvoda zowaar de score voor de bezoekers met een knap schot. Na een knappe voorzet van D'Haene maakt Mercier echter snel gelijk. 1-1 bij de rust.

In een slordige tweede helft was de eerste kans voor Trezeguet, die alleen voor doel toch nog miste. Ook de ingevallen Matulevicius kwam niet tot scoren voor Moeskroen. De match leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dat was buiten Barbaric gerekend. Hij kon van dichtbij toch nog de driepunter binnenhalen. Een opluchting voor Kortrijk, dat net 1 op 15 had gehaald. Nu proeft het eindelijk terug van de zege.