Geniaal! Ex-Rode Duivel werkt zelf mee aan heerlijke aprilgrap

Geniaal! Ex-Rode Duivel werkt zelf mee aan heerlijke aprilgrap

01-04-2017 20:00
1

Sporza pakte zaterdagochtend uit met een opvallend nieuwtje: Kevin Vandenbergh, nu actief bij Aarschot, zou namelijk vertrekken naar de Chinese tweede afdeling. Het nieuws werd gretig gedeeld, maar veel mensen zijn vergeten dat het 1 april is.

Van het verhaal rond Vandenbergh is helemaal niets waar. Het artikel, dat begon met de veelbetekenende zin "Kevin Vandenbergh heeft al heel wat watertjes doorzwommen", had het over een miljoenendeal. SC Aarschot zou enkele miljoenen binnenrijven voor Vandenbergh, die bij de Chinezen is opgevallen door zijn enorme aantal doelpunten in Tweede Provinciale.

Ook verder in het artikel staan er subtiele tips, onder meer in dit 'citaat' van Vandenbergh. "De club was me blijkbaar al aan het volgen toen ik nog in eerste klasse speelde. Ze hebben me ook in Aarschot aan het werk gezien en hebben contact opgenomen. Ik denk dat ik een dikke vis gevangen heb. Als je dit op je 33e kunt, dan moet je dat doen."

Bovendien werd er ook nog een foto toegevoegd van de Rode Duivel met een Chinees truitje. Gek genoeg is dit géén Photoshop. Vandenbergh heeft actief meegewerkt aan deze grap. Het is dan ook helemaal geen toeval dat er op de achtergrond een visvijver te zien is.