Zaakwaarnemer van Man City-ster regelt megadeal in Rusland: Een akkoord

Zaakwaarnemer van Man City-ster regelt megadeal in Rusland: "Een akkoord"

01-04-2017 16:48

Het lijkt erop dat Yaya Touré aan de slag gaat bij Spartak Moskou. De zaakwaarnemer van de Ivoriaanse Manchester City-ster vertelt zaterdag dat hij een akkoord heeft bereikt over een transfer naar Rusland. Het contract van Touré loopt in de zomer af. 

"Er ligt een akkoord met de clubleiding van Spartak over een transfer in juli", tekent Championat op uit de mond van spelersmakelaar Dmitri Seluk. "Touré wordt de best betaalde speler in de geschiedenis van het Russische voetbal. Hij kan voor drie seizoenen tekenen. Spartak ziet in Yaya de ervaren voetballer die het team de komende jaren naar succes kan leiden in de Champions League."

De 33-jarige Touré maakte in 2010 de overstap van Barcelona naar Manchester City. Met de Premier League-grootmacht werd hij onder meer twee keer kampioen van Engeland. Tijdens hun gezamenlijke periode in Spanje kregen Touré en Guardiola het met elkaar aan de stok en ook in Manchester boterde het lange tijd niet. De laatste maanden kreeg de Afrikaanse middenvelder weer meer speeltijd. Toch lijkt hij andere oorden op te zoeken.