Mignolet en scorende Origi zijn landgenoten de baas in Merseyside-derby

01-04-2017 15:43

De altijd beladen Merseyside-derby tussen Liverpool en Everton is zaterdagmiddag gewonnen door The Reds. Het werd 3-1 op Anfield Road. De bezoekers maakten nooit écht aanspraak op een goed resultaat.

De clash tussen The Reds en The Toffees was zoals we hem gewend zijn: fel en gepassioneerd. Al na zeven minuten werd de score geopend. Sadio Mané zette een dribbel in en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied met links raak. Premier League-debutant Matthew Pennington tekende daarna voor de gelijkmaker. De jonge verdediger tikte de bal na een corner onhoudbaar achter Simon Mignolet. Lang kon Everton niet van de 1-1 genieten. 170 seconden na de goal van Pennington zorgde Philippe Coutinho voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Met rechts krulde de Braziliaans fantastisch raak

De harde wedstrijd - onder meer Tom Davies en Ross Barkley kwamen goed weg met geel - werd in de zestigste minuut beslist door Divock Origi. De Rode Duivel kwam in de 58e minuut in het veld en had amper 200 seconden nodig om een impact te maken. Onze landgenoot profiteerde van geschutter in de Everton-defensie. Everton-goalie Joël Robles ging evenmin vrijuit bij het harde schot. Kevin Mirallas kwam Romelu Lukaku tien minuten voor tijd nog wel vergezellen in de Everton-voorhoede, maar zij konden dus niks meer doen aan de gevoelige nederlaag.

Door de overwinning op de stadgenoot heeft Liverpool nu 59 punten, net zo veel als nummer twee Tottenham Hotspur, dat later op de dag op bezoek gaat bij Burnley. Everton blijft op plek zeven staan met vijftig punten.