Eindelijk ook goed nieuws voor Eurostadion: UEFA spreekt vertrouwen uit

Eindelijk ook goed nieuws voor Eurostadion: UEFA spreekt vertrouwen uit

31-03-2017 14:02

Het dossier van het Eurostadion kreeg de voorbije weken enkele rake klappen. De buurtweg zorgt nog steeds voor moeilijkheden, minister Ben Weyts wil twee cruciale gronden niet verkopen aan bouwheer Ghelamco en daarnaast was er ook het afhaken van Anderlecht. De UEFA heeft het project nu wel een duwtje in de rug en spreekt zijn vertrouwen uit in Brussel als speelstad voor het EK in 2020.

De Europese voetbalbond bevestigt vrijdag in een persbericht zijn vertrouwen in de kandidatuur van Brussel. Daarmee steunt, zij het indirect, ook het stadionproject. Het Eurostadion zou namelijk de openingswedstrijd van het EK moeten ontvangen. De UEFA gelooft dus nog steeds in een goede afloop.  "Het Eurostadion van Brussel voldoet aan alle voorwaarden van de hedendaagse verwachtingen en behoeften van onze supporters", klinkt het in de mededeling.

Martin Kallen, CEO van UEFA-afdeling UEFA Events, had daar nog iets aan toe te voegen. "We weten dat er wat bedenkingen zijn omtrent de vergunningen, maar sinds de start van het Eurostadionproject worden wij zeer goed en structureel geïnformeerd door het organisatiecomité van Brussel. Het is nog altijd mogelijk om het project te voltooien binnen de vooropgestelde deadline."

Lees ook: Eurostadion krijgt opnieuw klap: geen beslissing over beruchte buurtweg