Tielemans-Dembélé betere tandem dan Witsel-Fellaini

"Tielemans-Dembélé betere tandem dan Witsel-Fellaini"

31-03-2017 13:33
3

Youri Tielemans begon tegen Rusland voor de eerste keer in de basis bij de Rode Duivels. De middenvelder van Anderlecht maakte indruk op Roberto Martinez. Jan Mulder ziet ook potentie in de middenvelder bij de Rode Duivels, maar de analist loopt iets minder hard van stapel dan de bondscoach.

'Youri debuteerde dinsdag in de basis van de Rode Duivels en deed het aan de zijde van meester Moussa Dembélé goed. Bondscoach Roberto Martinez, net als ondergetekende een fan van het spel van Youri Tielemans, zei over het debuut: "De prestatie van Tielemans maakt het voor mij zeer moeilijk om hem uit de basis te houden". Ik herinner me geen actie die in mijn geheugen staat gegrift. Niet één fameus schot viel. Nergens zagen we een geniale steekpass', aldus Mulder in Het Laaste Nieuws.

Mulder denkt wel dat Tielemans kan slagen bij de Rode Duivels. 'Hij kan dat, maar deed het dinsdag niet. Youri Tielemans speelde goed en op save. Samen met Dembélé is hij een beter tandem dan Fellaini-Witsel, dat wel. Het spel wordt sneller met die twee. De bondscoach sloeg een beetje door. Daar is niets op tegen wanneer het een groot talent als Tielemans betreft, maar overdrijven is het rechtmatig eigendom van de analist. Afblijven, coach!'