Zeer opmerkelijk: 'Manchester United geeft Anderlecht te weinig tickets'

Zeer opmerkelijk: 'Manchester United geeft Anderlecht te weinig tickets'

31-03-2017 11:40

Anderlecht neemt het in de kwartfinale van de Europa League op tegen het grote Manchester United. Vanaf de loting verheugden de fans zich op een massale volksverhuizing naar het mytische Old Trafford. De supportersclubs kregen echter een teleurstellende boodschap.

Volgens diverse supportersgroepen krijgt Anderlecht te weinig toegangskaarten van de Engelse grootmacht. Naar verluidt gaan er binnenkort 2.429 tickets in de verkoop voor de Anderlecht-supporters. Dit nieuws leidt tot ontstemde reacties, want er was op meer tickets gerekend. Helaas zullen veel fans deze bijzondere match niet van dichtbij mee kunnen maken.

Opvallend is ook dat Anderlecht volgens de regels ook recht heeft op meer kaarten. Bezoekende clubs hebben recht op 5 procent van de stadioncapaciteit. Old Trafford telt 75.643 zitjes, waardoor 3782 stoelen bezet moeten worden door aanhangers van de uitspelende ploeg. Anderlecht krijgt dus 1350 tickets te weinig van The Red Devils. Paars-wit heeft nog niet officieel gereageerd over deze opmerkelijke gang van zaken.