Spits uit JPL mag dromen van Rode Duivels: 'In de plaats van Batshuayi of Origi'

Spits uit JPL mag dromen van Rode Duivels: 'In de plaats van Batshuayi of Origi'

31-03-2017 08:24

De Rode Duivels hebben al een pak aanvallend talent rondlopen. Maar daar komt er mogelijk nog eentje bij. Landry Dimata kon dit seizoen overtuigen bij KV Oostende. Er wordt zelfs geopperd om hem international te maken.

Dimata speelt al het hele seizoen op bijzonder hoog niveau. Tijdens de bekerfinale ook, zo scoorde hij een bijzonder knappe goal. "Als Lionel Messi of Luis Suárez die goal van Dimata in de bekerfinale had gemaakt, was hij de wereld rondgegaan. Geweldig doelpunt. Hij wordt een kapitaal waard voor Coucke", zegt Aad de Mos in Het Laatste Nieuws.

Ook Jan Mulder is onder de indruk. "Leuke speler. Jong, sterk. Hij verrast me altijd." Daar gaat Marc Degryse mee akkoord. Al heeft hij nog raad voor de spits. "Ik zou zeker nog één jaar bij Oostende blijven als ik hem was."

Rode Duivels
"Dimata is kansloos als hij nu naar de Bundesliga trekt. Hij is voor mij een potentiële Rode Duivel." Een opvallende uitspraak, vindt Mulder. "Je kan Batshuayi of Origi toch niet inwisselen voor Dimata", vraagt hij zich af.

Toch vindt Degryse dat Dimata het overwegen waard is. "Als Batshuayi op de bank van Chelsea blijft zitten en Dimata scoort volgend jaar twintig goals voor Oostende, dan pak je toch Batshuayi niet mee naar het WK", besluit hij.