Maker van verschrikkelijk Ronaldo-borstbeeld reageert: Kwestie van smaak

Maker van verschrikkelijk Ronaldo-borstbeeld reageert: "Kwestie van smaak"

30-03-2017 20:30
1

Na alle ophef rond de opzienbarende buste van Cristiano Ronaldo die woensdag bij het vliegveld op Madeira onthuld werd, heeft de maker van het kunstwerk gereageerd. De kunstenaar zegt dat het gewoon een 'kwestie van smaak is'.

Emanuel Santos maakte het borstbeeld voor het vliegveld op Madeira, dat sinds woensdag door het leven gaat als 'Cristiano Ronaldo Airport'. "Het is onmogelijk om de Grieken en de Trojanen tevreden te stellen", reageerde de kunstenaar op de vele grappen die gemaakt werden over zijn werk. "Jezus heeft ook niet iedereen tevreden gesteld."

"Deze creatie was niet zo simpel als het lijkt. Ik heb er vijftien dagen aan gewerkt. Het is gewoon een kwestie van smaak", aldus Santos, die wel een positieve reactie van Cristiano Ronaldo zelf kreeg, terwijl de rest van de wereld alleen maar om de buste kon lachen. "Cristiano zag de foto's die zijn broer had gestuurd. Van de berichten die hij terugstuurde kon ik lezen dat hij het mooi vond."

Ronaldo vroeg nog wel om enkele aanpassingen. "Hij wilde wat rimpels waarmee het borstbeeld de uitdrukking kreeg van het moment dat hij gaat lachen."