Antwerp gaat voor drugsvrije Bosuil met bijzonder drastische maatregelen

Antwerp gaat voor drugsvrije Bosuil met bijzonder drastische maatregelen

30-03-2017 16:27

Antwerp FC wil het komende seizoen in Eerste Klasse A geen mal figuur slaan. Niet op sportief, maar ook niet op extrasportief vlak. Daar hoort ook een drugsvrije Bosuil bij.

De club is van plan om de Bosuil volledig drugs- en geweldvrij te maken. Daarvoor onderneemt het ook heel wat acties. Zo werden er tussen april van vorig jaar en nu al een hondertal burgerlijke uitsluitingen, vergelijkbaar met stadionverboden, uitgeschreven. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

"Onze club doet deze inspanning in het kader van de preventie- en repressiecampagnes die we hebben opgezet om drugs en geweld volledig uit onze voetbalfamilie te bannen", reageert de club. "Vandaag ontvingen onze voorzitter en de veiligheidsverantwoordelijke van RAFC een deel van de personen die vanuit de club burgerlijk werden uitgesloten. Deze personen kregen de kans om hun dossier in te kijken en te verdedigen."

"Deze procedure zal nog enkele dagen lopen, waarna deze personen hun definitieve straf zullen kennen. Laat het duidelijk zijn dat Antwerp geen enkele vorm van geweld of drugs toelaat in of rond het stadion. Samen maken we van voetbal op de Bosuil weer een feest", klinkt het.