Zorgen om Preud'homme bij Club: 'Begint op jaartje te veel te lijken'

Zorgen om Preud'homme bij Club: 'Begint op jaartje te veel te lijken'

30-03-2017 15:06

Michel Preud'homme is bezig aan zijn laatste maanden als coach van Club Brugge. Althans, dat wordt toch verwacht. Vorig seizoen wilde hij al afscheid nemen, maar kon hij zich laten overhalen door het publiek en het bestuur. Een fout van de coach?

--> Club Brugge weet te scoren in Ghelamco Arena voor bijzonder hoge odds!

"Eind vorig seizoen deed Preud'homme er na lang wikken en wegen nog een jaartje bij. Dat werd niet bepaald een succes: er was de afgang in de Champions League en de roemloze uitschakeling in de beker tegen Eupen. Als er straks geen titel te vieren valt in Jan Breydel, begint dit verdacht veel te lijken op het jaartje te veel", zegt Steven Van Herpe, redacteur van Sport/Voetbalmagazine.

Een verloren titel is iets wat Preud'homme maar moeilijk kan aanvaarden. "Dat zal Michel Preud'homme absoluut willen vermijden. De vraag is of hij zijn troepen nog scherp krijgt, maar met de hulp van zijn krijgers Timmy Simons en Ruud Vormer moet dat lukken. Het zal een verbeten strijd worden met tal van onverwachte wendingen, maar als iets MPH typeert, dan is het: verbetenheid", besluit Van Herpe.