Club Brugge maakt zich op voor de titelstrijd: Niemand kan je dan stoppen

Club Brugge maakt zich op voor de titelstrijd: "Niemand kan je dan stoppen"

30-03-2017 12:50

Club Brugge begint zondag aan de Play-Offs met een wedstrijd tegen AA Gent. De Bruggelingen willen dit jaar absoluut weer de titel pakken. Het geloof is er ook duidelijk.

--> Club Brugge weet te scoren in Ghelamco Arena voor bijzonder hoge odds!

Blauw-Zwart eindigde de competitie met een pijnlijk gelijkspel tegen STVV (2-2) en verlies tegen KRC Genk (2-1). Timmy Simons wil zich daardoor niet laten ontmoedigen. "Je kan en mag dat niet blijven meeslepen. Je moet ergens je drive vinden", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik stel vast dat iedereen écht aanwezig is op training. Niemand is stil of teruggetrokken. Ze beseffen dat we de Play-Offs zullen moeten instappen met open vizier. En als er iets te zeggen valt, wordt het ook gezegd. Daar kunnen we alleen maar sterker van worden."

Geen sterkhouders
Club moet het dan wel doen zonder José Izquierdo en een Lior Refaelov die zijn beste vorm moet vinden. "Ik denk dat we iedereen op topniveau nodig hebben, maar nog belangrijker is dat alle puzzelstukjes in elkaar moeten vallen. Eens je in die flow zit, kan niemand je stoppen. Ongeacht wie er speelt."

"Izquierdo en 'Rafa' hebben natuurlijk die extra kwaliteit, maar andere jongens kunnen iets anders bijbrengen. Ruud Vormer is daar een mooi voorbeeld van. Hij stond zelfs rechtsachter, maar het werkte ook. Iedereen moet zijn eigen invulling geven aan een positie."