Geen sprake van gemakzucht bij Genk: We zijn het aan onze stand verplicht

Geen sprake van gemakzucht bij Genk: "We zijn het aan onze stand verplicht"

30-03-2017 12:33

Na een pijnlijk einde van de reguliere competitie moet Genk zich zien op te laden voor Play-Off 2. Voor coach Albert Stuivenberg is er geen excuus: zijn ploeg moet Play-Off 2 zien te winnen.

--> MOOIE KANS! Mechelen, Genk en STVV klaren de klus: 5,22 keer je inzet!

Voor het einde van de reguliere competitie kon Genk overtuigen met enkele sterke prestaties. Dat moet het nu zien te herhalen. "Wij zijn het aan onze stand verplicht om voor de winst in play-off 2 te gaan", zegt Stuivenberg in Het Laatste Nieuws. "Wij willen het hoogst haalbare."

"Het is jammer dat dat niet in Play-Off 1 kan, maar ook hier valt nog iets te winnen." Genk wil namelijk dat Europees ticket pakken. "Dat is in ieder geval de overtuiging die leeft binnen de club en dat willen we ook uitstralen. Vergeet ook niet dat er buiten Play-Off 2 nog enkele belangrijke wedstrijden aankomen."

Genk doelt op de Europese confrontatie tegen Celta de Vigo. Een groot verschil toch met een wedstrijd tegen pakweg Moeskroen. "Onderschatting is altijd een risico, maar daar maak ik me niet zoveel zorgen over binnen deze groep. Ze weten wat de ambities zijn en ze weten wat ze daarvoor moeten doen", besluit de Nederlander.