Ontstemde Broos zet bond flink op scherp: ''In Kameroen is iedereen nu wakker''

Ontstemde Broos zet bond flink op scherp: ''In Kameroen is iedereen nu wakker''

30-03-2017 11:20

Hugo Broos deed donderdag een boekje open over de onprofessionaliteit binnen de bond van Kameroen. Onze landgenoot twijfelde ondanks de Afrika Cup-winst zelfs over een langer verblijf. Broos heeft eens goed met vuist op tafel geslagen.

Broos was zeer ontstemd over de gebeurtenissen in Brussel. De 64-jarige Broos had donderdagochtend een gesprek met bondsvoorzitter Tombi A Roko Sidiki, waarin hij eens orde op zaken wilde stellen. En dat is gelukt. ''Er zullen maatregelen getroffen worden'', laat Broos weten aan Het Laatste Nieuws. ''Welke dat zijn, weet ik niet. En eigenlijk is dat ook mijn probleem niet. De mensen die voor die fouten verantwoordelijk zijn, worden daar op aangesproken zodat zulke zaken niet meer voorvallen. In Kameroen is iedereen nu wakker en dat was mijn bedoeling. Als er dingen blijven foutgaan,..."

De bondscoach wil vooral voorkomen dat zulke zaken ook nog op de Confederations Cup gebeuren. "Stel je eens voor dat zoiets daar gebeurt. Dan maak je als land op zijn minst gezegd geen goede indruk. Of de rekeningen van het hotel nu betaald zijn? Men zal dat oplossen, ja. (grijnst) Wees gerust, ze staan allemaal op scherp nu'', besluit Broos.

LEES OOK: Hallucinant incident doet Broos twijfelen over zijn toekomst bij Kameroen