Meegereisde fans zijn na trip van 3500 kilometer boos op de Rode Duivels

Meegereisde fans zijn na trip van 3500 kilometer boos op de Rode Duivels

30-03-2017 10:12

De Rode Duivels speelden disndag de vriendschappelijke interland tegen Rusland met 3-3 gelijk. Onze nationale ploeg werd in Sotchi gesteund door 35 supporters. De meegereisde fans hebben sindsdien via meerdere kanalen hun ongenoegen geuit over de Rode Duivels. 

De mannen van bondscoach Roberto Martinez gaven een 1-3 voorsprong uit handen, maar dat is niet de grootste teleurstelling voor de fans. Volgens Het Nieuwsblad, dat meerdere klaagzangen ontving per e-mail, zit de fans hoog dat enkel Youri Tielemans (na afloop) en Axel Witsel (bij zijn invalbeurt) een teken van leven geven. Verder kregen de trouwe supporters geen bedankje van de spelers, en dat na een reis van liefst 3500 kilometer. 

Bij de nationale ploeg is nochtans iedereen op de hoogte van het feit dat de fans gevoelig zijn voor een reactie van de spelers. Het zogeheten Fan Board, een panel van tien fans, had dat in november 2016 laten weten in een overleg, waar ook Martinez en enkele internationals bij aanwezig waren. ''Vermoedelijk heeft de ontgoocheling om de twee ­late tegengoals een rol gespeeld. De spelers hebben niet snel genoeg de reflex gehad de supporters te bedanken'', zo reageert Tijs Cools, die namens de voetbalbond de supporters opvolgt.