Broos keert terug op zijn stappen: Mijn reactie was overdreven

Broos keert terug op zijn stappen: "Mijn reactie was overdreven"

30-03-2017 15:38
1

Hij mag dan wel een held in Kameroen zijn, toch komt er mogelijk een pijnlijk einde aan het Kameroense verhaal van Hugo Broos. De coach is bijzonder teleurgesteld in zijn eigen bond. Een vertrek sluit hij dan ook niet uit.

Afgelopen dinsdag moesten de spelers van Kameroen in Brussel een oefenwedstrijd tegen Guinee afwerken op een lege maag. De reden? Het hotel van de nationale ploeg werd nog niet betaald door de Kameroense bond.

"Toen ik de eetzaal binnenkwam, zag ik dat er niets klaarstond", zegt Broos in Het Nieuwsblad. "Ik grapte nog tegen mijn teammanager dat we waarschijnlijk de rekening niet betaald hadden, maar een paar minuten later bleek dat gewoon waar te zijn. Ik was echt gegeneerd."

Onprofessioneel
Dat zit de ervaren coach duidelijk dwars. "Ik had gehoopt dat de zege in de Afrika Cup wat zou veranderen, maar we zijn snel hervallen in onze organisatorische problemen. Ik wil vooral spreken voor de hele groep. De dingen die gebeuren, die onprofessionaliteit..."

Broos zou intussen zelf twijfelen over zijn toekomst bij Kameroen. "Ik wil niet graag vertrekken, maar als er geen garanties komen dan weet ik niet of ik kan doorgaan als bondscoach. Er is interesse. Van meerdere clubs en landen (onder meer Zuid-Afrika wordt genoemd)", besluit hij met een duidelijke waarschuwing.

Update 15.38 uur: Na de uitspraken in Het Nieuwsblad reageerde Broos wat genuanceerder tegenover Sporza. "Mijn reactie was wat overdreven, omdat ik een statement wilde maken. Nu staat iedereen weer op scherp. Ik denk dat er in Kameroen wel een bommetje ontploft is en dat er wel enkele mensen de tol zullen moeten betalen."

De coach zou zelfs denken over een verlengd verblijf. "Mijn toekomst bij Kameroen? Ik heb een heel goeie relatie met de bondsvoorzitter. We gaan proberen om mijn contract nog voor de Confederations Cup te verlengen."

"Na de Afrika Cup was er wel wat interesse, maar er is een groot verschil tussen interesse en effectief onderhandelen. Het was niet mijn bedoeling om Kameroen te verlaten, maar ik sta wel open voor elk goed voorstel."