UPDATE: Essevee bevestigt afwezigheid van sterkhouder tegen RSCA

UPDATE: Essevee bevestigt afwezigheid van sterkhouder tegen RSCA

30-03-2017 17:45

RSC Anderlecht zit zonder Andy Najar, maar Zulte Waregem treedt mogelijk ook niet op volle sterkte aan in Play-Off 1. Op de eerste speeldag moet de bekerwinnaar het hoogstwaarschijnlijk zonder Sammy Bossut doen.

--> WEDTIP! Anderlecht begint sterk aan Play-Off 1: 3,75 keer je inzet!

Het Laatste Nieuws meldt dat de doelman nog steeds individueel traint na een blessure aan de buikspieren die hij opliep tijdens de bekerfinale. Hij lijkt dan ook niet fit te geraken voor de eerste wedstrijd van de Play-Offs tegen RSC Anderlecht.

Tweede doelman Kenny Steppe, die last had aan de pols, is wel opnieuw fit. De kans is dus groot dat hij vrijdag in de basis begint tegen paars-wit. De doelman houdt goede herinneringen over aan competitiewedstrijden tegen Anderlecht. Zo stond hij in de gewonnen wedstrijd tegen paars-wit (3-2) onder de lat voor Essevee.

Zulte Waregem moet het mogelijk ook zonder Mbaye Leye doen. De aanvaller brak zijn neus na de bekerfinale en ging vorige week woensdag onder het mes. Die operatie was een succes, maar hij is twijfelachtig voor de topper.

Update 17:45 uur: Zulte Waregem zal het tegen Anderlecht zonder Bossut moeten doen. De doelman zit niet in de selectie voor de wedstrijd tegen paars-wit. Dat bevestigde de club op Twitter. Leye is er wel bij, al is het niet duidelijk of hij ook een hele wedstrijd kan spelen.