UPDATE:  'Mertens heeft keuze gemaakt, 80 à 90 procent vertrekkans'

UPDATE: 'Mertens heeft keuze gemaakt, 80 à 90 procent vertrekkans'

31-03-2017 07:19

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Dries Mertens ligt. De aanvaller kan een nieuw contract tekenen bij Napoli, maar het is nog wachten op de handtekeningen. Er is namelijk ook een pak buitenlandse interesse.

Mertens zou namelijk op het verlanglijstje staan van Manchester United. Napoli wil daarop anticiperen en voert gesprekken met Mertens over een contractverlenging. Tot een akkoord kwam het door privéproblemen met vrouwlief Kat Kerkhofs én de interesse van Man Utd echter nog niet.

Het is Man Utd ook menens om Mertens aan te trekken. De Engelse club is bereid om de Rode Duivel een jaarloon van 4,7 miljoen euro te geven. Dat meldt La Repubblica. Dat is beduidend meer dan het jaarsalaris dat hij kan verdienen bij Napoli. De Italiaanse club kan (of wil) maar tot drie miljoen euro per jaar (inclusief bonussen) gaan.

Napoli wil Mertens ongetwijfeld niet laten gaan. Met zijn 25 doelpunten en elf assists in 36 wedstrijden is hij een belangrijke pion voor de Italiaanse club. Hij heeft nog een contract tot medio 2018 bij de Napolitanen.

Update 31/03 07.19 uur: De kans dat Mertens vertrekt bij Napoli wordt steeds groter. Volgens Mediaset Premium vonden er al telefonische gesprekken plaats tussen de entourage van Mertens en United. De Italiaanse bron meldt dat de kans dat Mertens vertrekt rond de tachtig à negentig procent ligt. Voor Mertens, die dertig zal worden, is het namelijk de laatste kans om nog eens te cashen en zich te bewijzen op het allerhoogste niveau.