Leukemie kan profvoetballer niet tegenhouden, Van Damme terug op oefenveld

Leukemie kan profvoetballer niet tegenhouden, Van Damme terug op oefenveld

30-03-2017 08:52
1

Negen maanden nadat hij de diagnose leukemie kreeg, is Miguel Van Damme er weer bij. De 23-jarige doelman kon woensdag voor het eerst meetrainen met Cercle Brugge. Een persoonlijk succes.

De genezen verklaarde doelman mocht woensdag eindelijk opnieuw meetrainen. Hij werd met heel wat omhelzingen en schouderklopjes opnieuw verwelkomd bij Cercle Brugge. "Schitterend, hé. Al die tijd heb ik hiernaar uitgekeken", reageerde hij tegenover Het Laatste Nieuws.

"Het gevoel om tussen de jongens in de kleedkamer te zitten, dat heb ik zo hard gemist. Het klinkt gek, maar: eindelijk heb ik weer verplichtingen in mijn leven (lacht). Veel vrije tijd hebben, dat klinkt leuk, maar zorgt op de duur voor een grote leegte."

Terugkeer
Na een slopende chemokuur mag hij nu terug aan voetballen denken. "Hoe ziek ik ook was, ik was er altijd van overtuigd dat ik zou terugkeren. Vier jaar lang heb ik geknokt om profvoetballer te worden. 'Dit is niet het einde, dat wil ik niet', zei ik continu tegen mezelf. Ik heb ook veel steun gekregen - dat heeft me enorm gesterkt."

Nieuw contract
De doelman heeft een aflopend contract, maar Cercle Brugge is van plan om de gesprekken op te starten. Al is het nog maar de vraag of hij ooit helemaal kan terugkeren. "Zijn terugkeer wordt een werk van lange adem", zegt clubdokter Bruno Vanhecke.